Oliebollenwedstrijd 17 en 18 december

Concours in de Hemrik

De Hemrik,  op 17 en 18 december  vond in de stoeterij Het Swarte Paert de jaarlijkse oliebollenwedstrijd plaats. Dit is een dressuurconcours opengesteld voor pony’s en paarden in de klassen BB tot en met M2 en wordt georganiseerd door PSV de Skarruters en PC de Lytse Fjildruters.

Het is een jaarlijks terugkerend concours en ook dit jaar bleek bij inschrijving weer de populariteit van deze wedstrijd. Beide dagen stonden geheel volgepland met enthousiaste wedstrijdruiters en hun paard of pony. Zaterdag stond in het teken van de paarden en op zondag was het de beurt aan de pony’s en hun ruiters.  De stoeterij heeft een gezellig kantine alwaar de toeschouwer onder genot van een oliebol van de paardensport kon genieten. Onder de deelnemers wisten een aantal leden van PSV de Skarruters en PC de Lytse Fjildruters zich in de prijzen te rijden en winstpunten te behalen. Bij de BB paarden behaalde Frieda Brouwer met Halbarad een tweede prijs (185 punten). Pauline de Jong wist met Rixt bij de B paarden een eerste prijs (192,5 punt)  in de wacht te slepen en een tweede prijs (195,5). Zij werden dagkampioen van deze rubriek. Bij de L2 viel  Dorien Drint met haar paard Armani in de prijzen (twee keer tweede met een puntentotaal van 186,5 en 182,5). Tenslotte wist  Iris Nijboer met Simon bij de paarden in de M2 twee maal een eerste prijs te behalen (186 en 189 punten).

Ook op zondag bij de pony’s waren er successen. Drie clubleden reden een BB proef waarbij Nynke Altena met  Hoite twee keer derde werd met (193,5 en 201 punten); Anje Altena met Teun een eerste prijs ontving (209,5) en een tweede (206 punten) en ten slotte Anne Boonstra met Aegon twee keer een score van 208,5 behaalde hetgeen een eerste en een tweede prijs opleverde.

Lisanne van der Veen en haar pony Kim maakten hun debuut in  de L1 en met resultaat: op de eerste proef reed zij een winstpunt (186 punten) en op de tweede proef behaalde de combinatie een tweede prijs met 192,5 punt. Haar zus Melissa wist met Tosca’s Andy een winstpunt te behalen in de M2 met een score van 190,5.

photogrid_1482321505103.png

 

 

Allen gefeliciteerd. PSV de Skarruters en PC de Lytse Fjildruters bedankt zijn sponsors, vrijwilligers, juryleden en de stoeterij Het Swarte Paert voor het mogelijk maken van dit mooie concours.