Onderlinge springwedstrijd voor herhaling vatbaar

Onderlinge springwedstrijd voor herhaling vatbaar

In de voorjaarsvergadering van de club werden de wensen aangaande activiteiten geïnventariseerd. Daarbij werd er door leden aangegeven dat er belangstelling was voor een (laagdrempelige) springwedstrijd. Op 29 april was het dan zover.

De wedstrijd vond plaats bij Klaver in Hoornsterzwaag. In de buitenbak werd ingereden en kon men alvast inspringen, het parcours stond in de binnenbak. Liesbeth Scheper had het parcours uitgetekend en onze vaste opbouwer bij wedstrijden, Jurjen Kerstma, was weer vroeg van de partij om het parcours op te bouwen. In het parcours stonden 9 hindernissen, waaronder 2 oxers. Iedere deelnemer kon voorafgaand aan de wedstrijd de gewenste hoogte doorgeven.

Elf combinaties gingen in totaal van start, zowel pony’s als paarden. Jury was Marga Boonstra. In de rijbak had Marije Geertsma met haar camera een veilige positie uitgekozen van waaruit mooie plaatjes van alles combinaties geschoten kon worden. Voor het aanwezige publiek was er koffie, thee en wat lekkers.

Er zijn twee verschillende prijzen uitgereikt. Eén nav fouten en tijd en één waarbij de beoordeling van rijstijl centraal stond. Frieda Brouwer wist zowel de eerste (met Morrison) als de tweede prijs (met Debbie) te behalen voor snelheid in de barrage. De prijzen nav de rijstijlbeoordeling waren voor Aline de Jong met Aranka (eerste prijs) en Melissa van der Veen met Tosca’s Andy (tweede prijs).

Na inventarisatie onder de deelnemers was de eindconclusie: dit was zeker voor herhaling vatbaar. Dus volgend jaar weer.

spring1

spring2